35,5594$% 0.16
36,5618€% -0.36
43,2938£% -0.53
3.080,73%-0,39
2.700,74%-0,53
9.977,94%1,13
Ülkemiz futbolu, tarihinin en kaotik dönemlerinden birini yaşıyor. Kurallar, yönetmelikler falan hak getire. İşin en acayip yanı bunları çiğneme konusunda TFF, kulüplerin bile önünde. Biz de kaosa katkıda bulunalım ve alternatif haber başlıkları sunalım.
Haber 1: TFF’den Avrupa sürprizi
Türkiye Futbol Federasyonu, bir sürpriz yaparak Avrupa kupalarına katılım kriterlerini değiştirdi. Geçtiğimiz sezon küme düşen ve ani bir kararla lige döndürülen Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor, Avrupa kupalarına katılıyor.
Başkan Nihat Özdemir yaptığı basın toplantısında, “Bu kulüplerimiz, pandemiden dolayı sıkıntılar yaşadı. Bu nedenle kendilerini onore etmek istedik. UEFA Avrupa Ligi’ne gitmesi gereken kulüpler, haklarından feragat etti ve bu 3 takımımızın yolunu açtı. Hayırlı olsun” dedi.
Haber 2: TFF’den devrim gibi karar
Türk futbolunda teknik adam kıyımı en büyük sorunlardan biri hiç kuşku yok ki. Türkiye Futbol Federasyonu, bu konuda olayın tüm taraflarını mutlu edecek bir karar aldı.
Pandemi sonrası 90 dakikada 5 değişiklik hakkı verilen takımlar bundan sonra maç içinde 2 hoca değiştirebilecek. Her değiştirilen hocaya TFF, bir fon ayırıp tazminat verecek.
Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, toplantı sonrasında, ” TFF ile mutabık kaldık. Başkanlar olarak yanımızda yedek teknik adam oturtacağız. Eğer saha içindeki teknik adamın oyunu okuyamadığını fark edersek tabela kalkacak ve yeni hoca oyuna dahil olacak. Başkanlar olarak bize bu kolaylığı sağladığı için TFF’ye sonsuz teşekkürler” dedi.
Haber 3: Yabancı tartışmasına son
Türkiye Futbol Federasyonu zırt pırt değiştirdiği yabancı kuralına son noktayı koydu. Artık her şey kulüplerin elinde olacak. Her maç için ayrı bir kural olacak ve bunu ev sahibi belirleyecek.
Yeni kararın detayları şu şekilde olacak. Diyelim ki Antalyaspor ile Hatayspor karşı karşıya gelecek. Ev sahibi Antalyaspor, maçtan 1 hafta önce konuk takımı bilgilendirecek. Örneğin, “Sahada 5, kenarda 4 yabancı” diyecek. Hatayspor buna uymak zorunda. Ev sahiplerinin, “Hiç yabancı olmasın” deme hakkı sezonda 2 kez var. Bunun dışında sahada 3 yabancıdan aşağısı olamayacak.
Bu karar, kulüpler arasında sevinçle karşılanırken olayı kavramaya çalışan yayıncı kuruluştan henüz ses çıkmadı.
Karikatür tarihinin birbirinden ilginç olayları
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.