33,9936$% 0.24
37,7659€% 0.22
44,8374£% 0.22
2.799,77%0,44
2.564,03%0,22
9.521,04%1,08
Ozan Eren’in derlediği birçok yazar ve sanatçının katılımıyla hazırlanan Karşı Salgın Ayrıntı Yayınları’ndan yayımlandı.
Karşı Salgın toplumsal dönüşümü hedefleyerek yazılmış bir kitap. Yazar ve sanatçıları Karşı Salgın metaforu etrafında birleştiren kitapta sosyolojik analiz, öykü, deneme, şiir, çizgi öykü, illüstrasyon ve resim gibi çok zengin bir içerik yer alıyor.
Kitabın en önemli bir diğer özelliği de içinde yer alan tüm eserlerin karantina süresinde üretilmiş olması.
Kitabın telif geliri HAYTAP – Hayvan Hakları Federasyonu’na bağışlanacak.
Kitap hakkında:
Salgın hızla yayılmaya devam ederken dünya sisteminin işleyişi bir kez daha sorgulanır hale gelmiştir. İnsanın bencilliğe eğilimi, ekosisteme verilen zararlar, uzaklaşılan temel değerler… Evvelden beri tartışılanlar bugün yine tartışılmakta; ama günbegün artan farklı bir dünya özlemi bizi hâlâ bir araya getirebilmektedir… Acaba ne kadar umut kaldı? Bu salgından kurtulsak bile dünyayı daha yaşanılabilir bir yer haline getirmeye gücümüz yetecek mi? Bir taraftan insanın çaresizliği, bir taraftan yeni anlamlar üretme çabası… İşte tam da bu noktada sizi çağırmak ve sormak istedik: Hastalıklara, karanlıklara, kötülüklere, değersizliklere ya da değersizleştirmelere rağmen bir karşı salgın yaratmak ve bu salgını yaymak ne kadar mümkün olabilir? İnanın, biz de bilmiyoruz. Kime dokunacak, nereye ulaşacak bu kitap? Kimleri enfekte edebilecek ya da dünyayı ne kadar değiştirebilecek?
Bu çağrı metninden yola çıkarak bu günleri deneyimlemiş birçok yazar ve sanatçının karantina sürecinde ortaya koyduğu eserleri bir araya getiriyor Karşı Salgın. Sosyolojik analiz, öykü, deneme, şiir, çizgi öykü, illüstrasyon ve resim gibi farklı türler karşı salgın metaforu etrafında birleşiyor…
Ozan Eren kimdir?
21.12.1984’te, Urfa’da doğmuştur. İTÜ, MEF Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Gelişim Üniversitesi’nde dersler vermiştir. Eylül 2018’den itibaren Maltepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Yolun Sonu İnsan (Hayal Yayınları, 2015) adlı bir şiir kitabı ve Sayıklamalar (Müzik Eğitimi Yayınları, 2016) adlı kitaplaştırılmış bir eseri bulunmaktadır. Senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı ve dış ses olarak yer aldığı Yolun Sonu İnsan aynı zamanda bir tiyatro oyunu/performans/müzikal olarak Container Cafe’de, Tatavla Sahnesi’nde ve Öykü Sahne’de sahnelenmiştir. Ayrıca, “İkinci Perde” adlı müzik grubunda söz yazarı, besteci ve gitarist olarak yer almaktadır.
Virginia Woolf’un ‘Yaşlı Kadın ve Papağan’ hikayesi bu hafta raflarda
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.