34,3122$% 0.21
37,2200€% -0.48
44,4322£% 0.46
3.017,79%-0,07
2.736,14%-0,26
8.885,00%0,24
Daha önce çevirmen ve senaryo yazarı olarak karşımıza çıkan N. Can Kantarcı’nın, tuhaf, mizahi bir gündelik yaşam bilimkurgusu diye tanımlanabilecek ilk romanı Tepemizdeki Gölge Alfa Yayınları’ndan çıktı.
N. Can Kantarcı Tepemizdeki Gölge’de, kendisiyle içten içe pek kıvanan, yazar olmakla kafayı bozmuş, orta-üst sınıf bir beyaz Türk'ün, Mehmet Kunduracı’nın “mükemmel” bir kadınla tanışmasıyla kendini yavaş yavaş baba mesleği olan ayakkabıcılık işini yaparken bulmasının ve ardından işlerin beklenmedik şekilde büyümesinin hikâyesini, kısa “terapi” seansları formatında anlatıyor.
Alışılageldik bilimkurgu öğelerini “bizden” kılmaya kalkışan Tepemizdeki Gölge, yazmayı başaramayan yazar hikâyesini farklı bir şekilde ele alıyor. Bu farklı kılma eylemini ise fantastik ve bilimkurgu arasında seyreden bir tahayyül üzerinden gerçekleştiriyor. Yazar olmak isteyen bir insanın günümüz Türkiyesi sahnesinde bilimkurgusal bir macerayla çarpışması sonucunda ise komedinin doğması kaçınılmaz oluyor.
Tepemizdeki Gölge, Haruki Murakami, Philip Roth, Italo Svevo ve Kurt Vonnegut’un gölgeleri üzerine düşen, Türkçe'de örneğine pek rastlanmayan, tuhaf, mizahi ve kıvrak bir gündelik yaşam bilimkurgusu.
Nihat Can Kantarcı: 1981, Çaycuma-Zonguldak doğumlu çevirmen, editör, yazar. Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını University of Missouri-Columbia’da “Amerikan kasabası ve grotesk” üzerine yazdığı tezle bitirdi. Philip Roth (Ölen Hayvan), Jack Kerouac (Yolda: Orijinal Rulo), Hubert Selby Jr. (Brooklyn’e Son Çıkış, Bir Düş İçin Ağıt), Nick Hornby (ed. Melekle Sohbet), Alan Moore (Watchmen, Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti), George Orwell (Hayvan Çiftliği) çevirisini yaptığı yazarlar arasında. Yazdığı ilk uzun metraj film senaryosundan çekilen Son Çıkış, dünya prömiyerini Tokyo Uluslararası Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde yaptı, yurtiçi ve yurtdışında festivallerde gösterildi. Kantarcı çeviri yapmaya, editörlüğe ve yazmaya devam ediyor.
Tepemizdeki Gölge, kendisiyle içten içe pek kıvanan, yazarlıkla kafayı bozmuş, farklı olduğunu zanneden son derece standart bir erkeğin, kahramanımız Mehmet Kunduracı’nın, “mükemmel” bir kadınla tanışması ve kendini yavaş yavaş baba mesleği ayakkabıcılığı yaparken bulmasının hikâyesidir.
İşler beklenmedik şekilde büyür, el işler alet övünür ve elbette Eskişehir, İstanbul, Avrupa yetmez; Yıldızlar Hedefimizdir!
Tepemizdeki Gölge, Haruki Murakami, Philip Roth, Italo Svevo ve Kurt Vonnegut’un gölgeleri üzerine düşen, Türkçede örneğine pek rastlanmayan, tuhaf, mizahi ve kıvrak bir gündelik yaşam bilimkurgusu.
Pera Müzesi’nden ücretsiz atölye: Çocuklar poster tasarlayacak
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.