34,9543$% 0.17
36,7055€% 0.22
44,2171£% -0.09
2.987,50%-0,61
2.659,43%-0,74
10.091,08%0,32
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Ekim ayından itibaren 7–12 yaş grubuna yönelik çevrimiçi öğrenme programlarına ev sahipliği yapıyor. Hafta sonları 12.00 – 13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek atölyelerde Rönesans’tan kavramsal sanata uzanan geniş yelpazede bilgilendirici temalar işlenecek. Çocuklar bir yandan sanat tarihine dair bilgi edinirken bir yandan da keyifli saatler geçirebilecek.
Rönesans Sanatı isimli atölyede çocuklar, sanatın insana ve doğaya dönerek özgürleştiği Rönesans hakkında bilgi edinecek, söz konusu dönemin Giotto, Leonardo da Vinci, Raphael ve Michelangelo gibi önemli isimlerinin tekniklerini inceleyecek.
İzlenimcilik atölyesinde ise çocuklar, açık havada gördükleri eşya ve bitkilerden hareketle, doğanın zaman içindeki dönüşümünü gözlemleyecek, tıpkı İzlenimci ressamlar gibi ışığa ve renklere odaklanarak çalışacak. Claude Monet, Vincent van Gogh, İbrahim Çallı ve Hüseyin Avni Lifij gibi sanatçıların da tanıtılacağı atölyede bu isimlerin teknikleri işlenecek.
Çocukların, 20. yüzyıl başındaki endüstriyel ve teknolojik gelişmelere dair hissiyatlarını tuvallerine yansıtan Dışavurumculuk akımını öğreneceği atölyede Edvard Munch ve Gustav Klimt gibi sanatçıları tanıyacak ve onların teknikleri hakkında bilgi sahibi olacak.
Çocuklara etraflarındaki nesnelerin bileşenlerinin geometrik yapılarını keşfetmenin öğretileceği Kübizm atölyesinde Pablo Picasso, Georges Braque, Paul Cézanne gibi bu akımı temsil eden sanatçılar teknikleriyle tanıtılacak.
Görüp bildiklerinin ve fizik kurallarının ötesinde bir bakış geliştirerek, dünyaya bir rüyanın içindeymişçesine bakmanın öğretileceği Gerçeküstücülük atölyesinde ise, bu bakışı sanatsal çalışmalarında uygulayacak ve Salvador Dalí, Joan Miró gibi sanatçılar incelenecek.
Kavramsal Sanat / Yerleştirme Sanatı atölyesinde çocuklar, sanatçının eserlerini sergileyecekleri mekânların fiziksel özellikleri (açık, kapalı, aydınlık, karanlık, büyük, küçük vb) üzerine düşünecek, sanat eserinin bir parçası olarak değerlendirecekleri mekânı, kendi kurgularına dahil edecekler. Atölyede Ai Weiwei, Joseph Beuys ve Anish Kapoor gibi sanatçıların çalışmaları da bu bilgiler ışığında değerlendirilecek.
SSM Öğrenme Programında kolay malzemelerle uygulanabilen Kukla Yapım Atölyesi ve tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Bir de Böyle Düşün Atölyeleri de yer alacak.
Zoom servisi üzerinden gerçekleştirilecek atölyeler Sakıp Sakıp Müzesi web sitesi üzerinden satın alınabilecek.
Tarihi Yedikule Hisarı yıllar sonra yeniden kapılarını açıyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.