33,9075$% -0.26
37,6217€% 0.3
44,5946£% 0.45
2.774,86%1,12
2.547,88%1,45
9.521,04%1,08
Sakin bir güne başladığınızı düşünün, uyanmışsınız, kahvenizi hazırlamışsınız ve biraz kafa dinlemeyi, çıkıp yürüyüş yapmayı, belki biraz kitap okumayı düşünüyorsunuz sadece… Dinlenmeyi, dinginleşmeyi istiyorsunuz. Derken, hiç de hesapta olmayan biri evinize dalıyor ve yaşadığınız gün sakinlikle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir hale geliyor birden.
Oyuncu ve yazar Gürgen Öz, yeni kitabı Kötü Bir Gün’de farklı sınıflardan gelen iki kişi üzerinden anlattığı çok katmanlı hikâyeyle okurlarını insan psikolojisinin derinliklerine götürüyor. Bir solukta okunacak kadar akıcı anlatımı ve son ana kadar merak duygusunu yitirmeyeceğiniz sürükleyici kurgusuyla Kötü Bir Gün şimdiye kadar “kötü” olarak nitelediğiniz her güne yeni bir gözle bakmanızı sağlayacak.
Kendinizle yüzleşmeye, içinizdeki karanlığa yakından bakmaya hazırsanız Gürgen Öz’ün yazdığı Kötü Bir Gün Destek Yayınları’ndan çıktı.
Arka Kapak Yazısı:
“İnsanlar, en çirkin gerçeği bilmenin bile güzel olduğunu anlamak istemezler…
Hayat; kendisini alt edenindir…”
– Nietzsche
Biri psikolog, diğeri apartman görevlisi iki adam bir dairenin içinde sıkışıp kalırlar ve birlikte geçirecekleri üç saat boyunca hayatlarının en karanlık ve en garip gerçekleriyle yüzleşirler.
Oyuncu ve yazar Gürgen Öz’ün kaleme aldığı bu çok katmanlı Kafkaesk novella, insan psikolojisinin karanlık dehlizlerine inme cesareti gösteren nefes kesici bir kurgu…
Baba oğul ilişkisi, geçmişin sırları, sınıf çatışması, otorite ve güç savaşları, yalanlar, gerçekler, yüzleşilemeyenler ve içsel özgürlük arayışının gölgesinde oynanan, üstelik gerilim dozu giderek artan bir körebe oyunu…
Kötü bir gün geçirdiğini düşünenler, bu kitabı mutlaka okumalılar. Çünkü çok daha kötü günler de var.
Yazar hakkında:
Gürgen Öz, 1978 yılında Zonguldak’ta doğdu. TED Zonguldak Koleji’nin ardından İstanbul Üniversitesi’nde bir yıl Sanat Tarihi okudu. Daha sonra bu bölümden ayrılıp Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nün Oyunculuk Ana Sanat Dalı sınavlarına girdi ve 4 yıllık eğitimini burada tamamladı. Okulda Alman Satrancı adlı oyununu yazdı. 2001 yılında mezuniyet sonrası bir süre yüksek lisansa devam etti ve Karakter Psikolojisi – Farkındalık Teknikleri üzerine çalıştı. Devlet Tiyatroları ve Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda görev aldı. Bağımsız ekiplerle, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli uluslararası tiyatro festivallerine katıldı. 2005-2007 yılları arasında, aralıksız olarak Türk televizyonlarında ilk kez, canlı yayında doğaçlama performansları gerçekleştirdi. Birçok projede, ayrıca sinema filmlerinde yer aldı. 2008 yılında mimari ve çarpık kentleşme üstüne “Neden Böyle?” isimli bir belgesel çekti. 2009 yılından itibaren birçok konsept kitap projesinde öykü ve yazılarıyla yer aldı. Kendisinin daha önce yayımlanmış Nevrotik ve Karanlık Köy adlarında iki kitabı daha vardır. İstanbul’da yaşayan oyuncu, tiyatro ve sinema kariyerine devam etmektedir
Zülfü Livaneli’nin Orta Zekalılar Cenneti yeni baskısıyla raflarda
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.