34,3372$% 0.28
37,1379€% 0.08
44,6707£% 0.25
2.979,58%0,13
2.705,99%0,08
8.946,13%0,95
Tecrübe olarak görünür sayılabilecek pek bir verim henüz olmadı; daha doğrusu olamadı. Gençlerin çalışmalarının yok sayıldığı, seslerinin ciddiye alınmadığı ve akademik görünürlüklerinin sundukları reklamlar ölçüsünde görünüre geldiği Kali Çağında, yüksek lisans ile bolca akademik yayınlama tecrübemin olmasını sağlayacağım; ekstrasında da internet dergisinde yazmaya devam edeceğim, bilgi bir düzeye dek herkes için olabilmesinden yanayım.
Hedeflerimin arasında disiplinler arası çalışma olarak Doğu-Batı, Bilim-Metafizik zıtlıklarını harmanlamak için Yüksek lisansta kendimi geliştirip daha sonrasında Hindistan'da kadim bilimleri yerinde gözlemlemek ve doktora programımı orada yaptıktan sonra ülkeme dönüp kültürde unutulan mitleri tekrar yapabildiğim ölçüde yüzeye çıkarmak… Dokuz Eylül'de felsefe alanındaki vizyonumu daha da geliştirecek bir alan olduğunu biliyorum.
Felsefenin kendisinin kendi başına bir literatür olması; doğrudan benimsediğim dil felsefe. Wittgenstein, Emerson, Bergson gibi düşünürlerin kullandığı bir ölçüye dek anlaşılır sonrasında ise yön gösterir olan -hakikat dili- benim en çok benimsediğim literatürdür.
Lisans bitirme tezimde "Rousseau Bağlamından Hareketle Yeterlileşme ve Özgürleşme Pratiğinde Eğitim Problemi" konusunu çalıştım. Şu anda tersdergi.com sitesinde çok da profesyonel olmayan yazılar yazmaktayım. Amacım daha çok kişiye, daha başka düşünce yapılarının da olabileceğini işaret etmek.
Eğitim alanında ve yazı yazma alanında devam edebilmek; dil yetilerimi geliştirip sosyal ve akademi hayatımı birbirinde harmanlamak. Gençlerin kırılan cesaretini tekrar toplayabilmeleri adına akademisyen olmaya ve yazı yazmaya devam etmek.
Felsefeden uzak kalmayı denedim, başka alanlarda çalışmaya çalıştım; yazı yazdığım dergide ve yoga eğitmenliği yaparken öğrencilerime anlattığım şeylerin anlatım tarzında hep felsefi diyalektik olduğunu tekrar fark ettim ve İzmir'e taşınmış olmanın verdiği mesaj ve Dokuz Eylül'ün de Kıta Ekolüne daha yakın olması ile benim ilgimi çekti.
Felsefe benim için hem öncesiz hem sonrasız bir alan olmuştur. Düşünce ve benlik sınırlarının başındaki yöntem iken, düşünme hali olarak bizden bağımsız hep varlığını koruyor oluşu ile ilgimi çeken temel bir bilimsel yöntemdir. Bu yüzden felsefe bölümü ve Hacettepe seçtiğim alandır.
Merhaba, ben Burçak Melike Akgün. Hacettepe Felsefe mezunuyum. Hacettepe Felsefe bölümüne geçmeden önce iki sene Atılım Üniversitesi'nde Bilişim Sistemleri Mühendisliği okudum; ancak ilgimi çeken şey hep maddelerin arkasında temelde yatan mana oldu. Bilgisayarın işleyişindeki algoritmayı öğrenmeye başlamam ile birlikte kendi zihnimi de anlamaya başlamam daha da kolaylaştı. Hacettepe Felsefe'ye geçiş yaparak kendimi felsefe alanında geliştirmek istedim. Kendi bireysel amacım olarak bolca yayın yapmak; özellikle de zihin-beden, ego-benlik alanlarında çalışma yapmak istiyorum. Felsefenin disiplinler arası çalışmaya elverişli oluşu beni felsefeye daha da bağlı hale getirdi. Bir diğer amacım ise felsefenin bir düşünce sistemi olduğunu bir noktada herkesin aslında bilebileceği bir şey olduğunu göstermek. Bilim ile sanatın; sanat ile dünyanın birliğini bir nebze de olsa sunabilmek. Kısacası bana ne iyi geldiyse başkalarına da hizmet edebilmek.
El ele elaleme
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.